Velkommen til et fotoalbum om
den første Heesche i Danmark og nogle af hans efterkommere

heesche velkomstbillede samsø mølle

Engang var der en eller flere møller i hvert sogn. Mølleren var en respekteret fagperson, der stod højt på den sociale rangstige, og en god del af det sociale liv udfoldede sig på møllen. Her var det almindeligt, at kunderne – mens de ventede på, at deres korn blev malet – blev beværtet af husets frue og døtre.

Møllerne har for længst udspillet deres rolle og er blevet revet ned. Kun enkelte står tilbage i landskabet og fortæller om tiden og livet der var, som denne mølle på Samsø.

  Jeg hedder Birgitte Clematide.
Min morfar og mormor hed Heesche, og min mor og hendes søskende er født Heesche. Fra jeg var teenager, har jeg syntes, at Heesche var et meget specielt navn. Efter morfar Heesches død gav mormor mig en håndfuld Heesche-familiebilleder, og jeg noterede, hvad hun kunne huske om personerne på dem.

Men hvor kom navnet fra? I vores gren af familien forlød det, at en forfar Heesche, der var møller, i sin tid kom til Danmark fra Holland. Ingen vidste mere end det. Jeg ville finde denne første Heesche.
  Kontakt til Heesches efterkommere og senere brug af internet gav tilsammen en lille historie om den første Heesche og nogle af hans efterkommere, som ikke på nogen måde er usædvanlig, men den fortæller alligevel lidt om almindelige mennesker og tidernes livsvilkår.

Jeg håber at I efterkommere derude kan have glæde af at se de billeder, jeg har af jeres aner. Kan nogen af jer supplere med oplysninger og gamle billeder, der må vises på denne side - så tøv ikke med at kontakte mig.

Har jeg uforvarende krænket nogen med tekst eller billede, så kontakt mig.

 

Via dette link kan du hente en Exel-fil, hvor familiehistorien fremgår en smule mere detaljeret og med angivelse af opslag i kirkebøger og folketællinger, der er tilgængelige på internet.

Dette websted er lavet af
Birgitte Clematide, som døde 64 år gammel den 18. april 2015.

Kontakt:
henrik.friis@clematide.dk